T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / İHSANİYE - İhsaniye Mehmet Akif İnan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

İmam Hatip Okulları arası Genç Nida Kız Öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İl Birincisi olan öğrencimiz Şerife Demir, ilimizi Konya Bölge Finalinde temsil ederek 4. olmuş, mansiyon ödülünü almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik eder; ailesine ve hazırlık sürecinde katlısı bulunan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okul rehber öğretmenimiz Mukaddes Sağ tarafından, okulumuz öğretmenlerine “ Akran Zorbalığı” konulu seminer verilmiştir. Öğretmenimize sunumları için teşekkür ederiz. Karşılıklı etkileşimle fikir alışverişinde bulunulan eğitime İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Aslan da katılım sağlamıştır.

Nis

ÇEDES Mart ayı etkinlikleri kapsamında VATANSEVERLİK konusu işlendi.

- Şehit Şerife Bacı’yı tanıdık bu sorulara cevap aradık.

- Mardin’den dünyaya Aziz Sancar’ı tanıdık.

- Pilot ve mühendis olan Vecihi Hür Kuş tanıtım videosunu seyrettik.

- Kültürel değerlerimizi ve yöresel yemeklerimizi hatırladık.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Ramazan-ı Şerif münasebetiyle okulumuzda okumuş olduğumuz hatimlerin duası yapılmıştır. Allah ibadetimizi kabul eylesin, bizleri yeniden Ramazan ayına sağlıkla kavuştursun.

Kadir Geceniz Mübarek olsun.

.

Âişe -radıyallâhu anhâ-, Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’e:

“–Ey Allah’ın Rasûlü! Kadir Gecesi’nin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim?” diye sormuş,

Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz de şu duayı etmesini tavsiye etmişlerdir:

"Allahümme inneke afüvvün tühıbbü'l-afve fa'fu annî"

Anlamı:

"Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla!"

(Tirmizî, Deavât, 84; İbn-i Mâce, Dua, 5)

Nis

Kütüphaneler Haftası kapsamında öğrencilerimizle birlikte İhsaniye İlçe Kütüphanesi ziyaret edildi.

Nis

İl birincimizle Kur'an-ı Kerim'i Güzel okumada bölge birinciliği için çalışıyoruz.

Mrt

VELİ RANDEVU SİSTEMİMİZ KULLANIMA AÇILMIŞTIR!

Öğretmen ve idarecilerimizle görüşmek için okula gelmek isteyen velilerimiz e-Devlet şifresini kullanarak, okulumuz internet sitesinde belirtilen saatlerde randevu oluşturarak görüşmeye gelebilirler. Bu saatler dışında okulu aramadan ya da randevu almadan okula gelinmemesi gerekmektedir. Bilgilerinize sunarız.

Fotoğraftaki adımları takip ediniz.

Mrt

“İmam Hatipli Olmak” konulu kısa film yarışması için hazırlıklarımız devam etmektedir.

Mrt

Kalite Takip Sistemi Mart ayı etkinlikleri kapsamında Hz Muhammed (sav)in öğretim metodları üzerinde duruldu. Özellikle Ebu Fettah Gudde’in *Bir Eğitimci Olarak Hz. Muhammed (sas.) ve Öğretim Metotları* adlı eserinin bizim için bir başvuru kaynağı olacağı vurgulandı.

Mrt

Okulumuzda Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Öğrencilerimiz ilahi ve dua eşliğinde okulumuz öğrencilerinin ve ilçe halkının Ramazan ayını kutladı. Emek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimiz 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi ilçe programına katıldılar. Programa katılan komutanımızla tanışarak meslek hakkında bilgiler edindiler. Komutanımıza nezaketlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü kutlu olsun!

Mrt

İlçe müftülüğü tarafından düzenlenmiş olan Lise Öğrencileri Arası “Çanakkale Ruhu” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edilmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

14 Mart Dünya Pi Günü panomuz hazır! Pi sayısının önemi ve hayatımızdaki yeri ile ilgili içeriklerin yer aldığı panomuzda Resfebe etkinlikleri de öğrencilerimizin ilgisini çekmektedir.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı’mızın Kabulü’nün 103. yıl dönümü kutlamak ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anmak üzere program yapılmıştır. Programı hazırlayan öğretmenlerimize ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.